Rad centra

„Radom do duhovne obnove“

Samofinancirajuća smo udruga, što znači da se u većini naših potreba financiramo našim radom, koji je ujedno i dio programa centra.

Bavimo se raznim poslovima, od onih osnovnih kućanskih, do selidbi, odnošenja šute, ukrcaja-iskrcaja, raznih fizičkih poslova, uređivanja zelenih površina te soboslikarskih i parketarskih poslova.

Osim toga, u okviru centra postoje i radionice za popravak bijele tehnike, rabljenog namještaja te restauratorske radionice. U njima se uređuju stvari koje nam građani Splita, Zadra i Zagreba poklanjaju.

Isto tako imamo i prodavaonice rabljenih stvari, a djevojke se bave čišćenjima poslovnih prostora, stanova, ulaza i slično.

Volimo istaknuti da smo poluotvorenog tipa što proizlazi upravo iz poslova koje radimo.

Svaki posao kojeg obavljamo je posao kojim i onaj koji je zatražio našu pomoć u obavljanju tog posla indirektno sudjeluje u rehabilitaciji i resocijalizaciji štićenika našeg centra.

Naravno, kroz takve poslove koje obavljaju sami štićenici centra, se učimo radnim navikama koje većina nas, kao jedni ovisnici nismo imali te time obavljamo jedan dio tjelesne i moralne rehabilitacije, koja bi uz onaj drugi dio, istaknuli bi čak i važniji za naše živote, a to je duhovna obnova svake osobe koja je dio našeg centra, na kraju dovela do resocijalizacije i novog života.

Ono što želimo istaknuti jest to da smo kršćanski centar te da je Biblija naš vodič u životu i onaj put koji nas je doveo do izlječenja.

Sva dobivena sredstva se isključivo koriste za poboljšanje uvjeta življenja štićenika i svih njihovih potreba, te za omogućavanje što većeg broja mjesta za one kojima je ovakva pomoć prijeko potrebna.